بررسی کامل بخش Sitemaps در سرچ کنسول جدید

بخش Sitemaps در سرچ کنسول جدید
۳.۳
(۶)


Sitemaps در سرچ کنسول جدید گزارشی است که در آن نقشه‌‌های سایت را به گوگل معرفی می‌‌کنید. ایجاد نقشه سایت روشی مفید است که با آن می‌توانیم سرعت ایندکس شدن صفحات سایت را بالا ببریم و از این طریق به سئو آن کمک کنیم. برای ایجاد نقشه سایت روش‌ها و ابزارهای مختلفی وجود دارد. موتورهای جست‌وجوی مهم مانند گوگل برای درک ساختار سایت از سایت مپ XML استفاده می‌کنند. نقشه سایتی که به درستی تنظیم شده باشد بیشتر مورد توجه خزنده‌های گوگل قرار می‌گیرد.

ثبت نقشه در سرچ کنسول جدید

مرحله بعد از طراحی و ساخت نقشه سایت ثبت آن در سرچ کنسول جدید گوگل است. از طریق بخش Sitemaps در سرچ کنسول جدید می‌توانید نقشه سایت خود را ثبت کنید.

در مورد بعضی از سایت‌ها بیش از یک نقشه لازم است. مثلا می‌توان یک نقشه جداگانه برای محتوای ویدئویی سایت ایجاد کرد. در این بخش می‌توانید نقشه‌های مختلف سایت خود را ثبت کنید.

submit-sitemap

بخش Submitted sitemaps در سرچ کنسول

در این بخش نقشه‌هایی را مشاهده می‌کنید که در سرچ کنسول ثبت کرده بودید و به تایید گوگل رسیده‌اند. روند بررسی و ایندکس نقشه ممکن است حدود ۲۴ ساعت طول بکشد.

sitemap-for-search-console-google

اطلاعات مختلفی وجود دارد در این قسمت وجود دارد که هر یک را به تفکیک بررسی می‌کنیم.

Sitemap: زیر این عنوان، نوع و نام نقشه‌های ثبت‌شده را مشاهده می‌کنید.

Type: در این جا نوع نقشه را مشاهده می‌کنید.

Submitted: زیر این عنوان تاریخی را می‌بینید که در آن گوگل نقشه را از شما پذیرفته است.

Last read: در این قسمت تاریخ آخرین بازدید الگوریتم‌ها از نقشه سایت را مشاهده می‌کنید. معمولا پس از هر بار به روزرسانی، نقشه سایت مجددا بررسی می‌شود.

Status: این مورد به وضعیت تایید یا رد نقشه می‌پردازد. اگر نقشه مورد تایید گوگل باشد، عبارت success را مشاهده می‌کنید. در غیر این صورت، تعداد ارورها مشخص می‌شوند.

Discovered URLs: در این بخش می‌توانید ببینید چه تعداد از url های سایت‌تان ایندکس شده‌اند. البته این آمار کلی است و بهتر است برای بررسی دقیق‌تر این آمار به بخش Coverage مراجعه کنید.

بررسی دقیق بخش Sitemaps در سرچ کنسول جدید

با کلیک روی هر یک از نقشه‌های ثبت‌شده، می‌توانید اطلاعات جزئی‌تر را مشاهده کنید. در دست داشتن این آمار و اطلاعات کمک بزرگی در راستای سئو و بهینه‌سازی سایت خواهد کرد.

Sitemap-search-console

پس از کلیک روی نقشه، صفحه دیگری باز می‌شود. در باکس اول صفحه، تاریخ آخرین بازدید گوگل از نقشه و تعداد url های پیدا شده را مشاهده می‌کنید. با کلیلک روی گزینه SEE INDEX COVERAGE می‌توانید نمودار url های ثبت شده را مشاهده کنید و اطلاعات دقیق‌تری کسب کنید.

اگر با پیغام Sitemap index Processed successfully مواجه شدید، متوجه می‌شوید که نقشه سایت به درستی در گوگل ثبت شده است.

در باکس پایین می‌توانید فهرست تفکیک‌شده نقشه سایت را مشاهده کنید. این موضوع‌بندی توسط گوگل انجام شده است.

بیشتر بخوانید :   آموزش کار با ابزار URL Inspection در سرچ کنسول جدید گوگل

sitemap-catergory

خطاهای Sitemaps و روش رفع آن‌ها

ارورهای بخش sitemaps در سرچ کنسول جدید

همیشه تمام تلاش خود را برای ایجاد یک ساختار سایت بهینه و تهیه نقشه آن انجام می‌دهیم اما به هر حال ممکن است مشکلات و خطاهایی پیش بیاید. در ادامه به بررسی خطاهایی می‌پردازیم که در بخش Sitemaps در سرچ کنسول جدید با آن‌ها مواجه می‌شوید.

خطای URLs not Accessible

این خطا نشان می‌دهد گوگل برای دسترسی به بعضی از url های سایت دچار مشکل شده است. در این مواقع ابتدا باید بررسی کنید که آدرس url به درستی وارد شده باشد. اگر آدرس صحیح بود فایل robots.txt را بررسی کنید زیرا ممکن است به اشتباه جلوی دسترسی خزنده‌های گوگل به صفحه را گرفته باشید.

خطای  URLs not followed در Sitemaps در سرچ کنسول جدید

اگر با این پیغام مواجه شدید، متوجه می‌شوید گوگل نتوانسته است نقشه سایت را به درستی پردازش کند. این مشکل زمانی به وجود می‌آید که بعضی از آدرس‌ها چند بار ریدایرکت شده باشند. بهتر است آدرس‌های جدید را جایگزین صفحات قدیمی در نقشه کنید.

خطای   URL not allowed

در این حالت نقشه سایت شامل آدرس‌های نامعتبر می‌شود.  آدرس‌های بالاتر از سطح آدرس نقشه سایت از نظر گوگل نامعتبر شناخته می‌شوند. در چنین شرایطی باید نقشه را به دایرکتوری ریشه سایت منتقل کنید.

خطای  Compression Error

چنان که از نامش پیدا است، این خطا هنگامی رخ می‌دهد که نقشه سایت را فشرده‌سازی کرده باشید. برای حل آن باید نقشه را از حالت فشرده خارج و دوباره ثبت کنید.

خطای  Empty Sitemap

اگر در Sitemaps در سرچ کنسول جدید با چنین خطایی مواجه شدید، باید نقشه سایت را بررسی کنید. اگر نقشه خالی است، آدرس‌ها را به آن اضافه کنید. اگر نقشه خالی نباشد معلوم می‌شود که گوگل قادر به تشخیص url ها نیست. با استفاده از دستورالعمل‌های گوگل نسبت به تغییر نقشه اقدام کنید تا بتواند کدهای آن را شناسایی کند.

خطای  sitemap file size error. Your sitemap exceeds the maximum file size limit

این خطا چندان رایج نیست اما به هر حال اگر با آن مواجه شدید متوجه می‌شوید حجم فایل نقشه سایت‌تان زیاد است. در این حالت باید آن را تقسیم کنید و در بخش‌های مجزا به گوگل معرفی کنید.

بیشتر بخوانید :   راهنمای کامل بخش Mobile Usability در سرچ کنسول جدید

خطای  Invalid Attribute Value

این خطا زمانی رخ می‌دهد که نقشه شامل تگ‌های نادرست باشد. در این حالت باید دوباره نقشه را بررسی و طبق دستورالعمل‌های گوگل تنظیم کنید.

خطای  Invalid Date در Sitemaps در سرچ کنسول جدید

در این حالت نقشه سایت شامل تاریخ‌های نامعتبر می‌شود. لینک‌های تاریخ ورودی سایت را بررسی و اصلاح کنید.

خطای  Invalid Tag Value

این مورد هم به تگ‌های درون نقشه برمی‌گردد. نقشه را مجددا بررسی و کدهای ناشناس و نامعتبر را حذف کنید. سپس می‌توانید دوباره آن را به سرچ کنسول ارائه دهید.

خطای  Invalid URL

ممکن است در آدرس بعضی از url ها از کاراکترهای نامعتبر مثل گیومه استفاده کرده باشید. در این حالت باید آدرس‌ها را بررسی و اصلاح کنید.

خطای Invalid URL in sitemap index file: incomplete URL

این مورد زمانی پیش می‌آید که نقشه سایت ایندکس نشده باشد. ابتدا مطمئن شوید که آدرس نقشه سایت را به درستی وارد کرده باشید. اگر آدرس صحیح بود بررسی کنید که نقشه حذف نشده باشد.

خطای  Invalid XML: too many tags

زمانی در Sitemaps در سرچ کنسول جدید این خطا را مشاهده می‌کنید که در نقشه تگ‌های تکراری وجود داشته باشد. بعضی از تگ‌ها قابل تکرار هستند و بعضی دیگر قابلیت تکرار ندارند. نقشه سایت را دوباره بررسی و اصلاح کنید.

خطای  Missing XML Attribute

این خطا زمانی رخ می‌دهد که یکی از تگ‌های نقشه را حذف کرده باشید. باید دوباره نقشه را بررسی کنید و تگ حذف شده را برگردانید.

خطای  Missing XML tag

این مورد هم به تگ حذف شده برمی‌گردد.

خطای Parsing Error

اگر در نقشه سایت خطاهای دستوری وجود داشته باشد، در قسمت Sitemaps با این ارور مواجه می‌شوید. در این حالت باید نقشه را بررسی و دستورهای اشتباه را اصلاح کنید.

خطای Temporary error

چنان که از نامش پیدا است این یک خطای موقتی است و خود به خود حذف می‌شود. اگر از بین نرفت باید سایت را مجددا به وبمستر گوگل معرفی کنید.

خطای Temporary error

اگر در فایل ایندکس نقشه شامل بیش از ۵۰۰۰۰ نقشه باشد، با چنین خطایی مواجه می‌شوید. در این حالت باید فایل را اصلاح و دوباره به وبمستر گوگل معرفی کنید.

خطای Too many URLs in sitemap

این خطا در مورد نقشه‌هایی ظاهر می‌شود که بیش از ۵۰۰۰۰ url داشته باشند. در این صورت باید نقشه سایت را تقسیم کنید و هر بخش را به صورت نقشه‌ای مجزا معرفی کنید.

روش حل ارورها در Sitemaps در سرچ کنسول جدید

خطای Unsupported format در Sitemaps در سرچ کنسول جدید

گوگل فقط نقشه‌های XML با تگ‌های درست را شناسایی می‌کند. اگر نقشه سایت‌تان این ویژگی‌ها را نداشته باشد با این خطا مواجه می‌شوید. در این صورت دوباره باید نقشه را بررسی، اصلاح و ارسال کنید.

خطای Path mismatch: Includes www

این خطا زمانی رخ می‌دهد که یک آدرس در سایت www داشته باشد اما url نقشه فاقد آن باشد. باید این آدرس‌ها را پیدا و اصلاح کنید.

خطای Incorrect namespace

اگر در نقشه سایت از تگ‌های نامناسب و ناشناس استفاده کنید یا غلط املایی داشته باشید در قسمت Sitemaps با این خطا مواجه می‌شوید. طبیعتا راه حل آن اصلاح نقشه طبق دستورالعمل‌های گوگل است.

خطای Leading whitespace

باید در ابتدای فایل نقشه، ورژن XML را ذکر کنید. در غیر این صورت با این خطا مواجه خواهید شد. برای رفع آن، نقشه را اصلاح کنید.

خطای HTTP error (specific code)

این مورد یکی از رایج‌ترین خطاها در قسمت Sitemaps است و زمانی رخ می‌دهد که گوگل نتواند نقشه را پیدا کند. در این شرایط ابتدا از درستی آدرسی که برای نقشه معرفی کرده‌اید مطمئن شوید. اگر آدرس صحیح بود، ممکن است مشکل از پاسخ‌دهی سرور باشد. با هاست خود تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید :   آموزش استفاده از بخش performance در سرچ کنسول جدید

خطای We couldn’t find your verification file

اگر لینک فایل‌ها و صفحات تغییر کرده باشد یا آن‌ها را حذف کرده باشید، با این خطا مواجه می‌شوید. در این صورت لینک‌هایی در نقشه هستند که به هیچ جا منتهی نمی‌شوند. باید تمامی لینک‌های نقشه را بررسی و مشکلات را حل کنید. اگر بعد از این کار ارور باقی مانده بود، ممکن است مشکل از هاست باشد.

خطای Robots.txt Blocking

ممکن است در Robots.txt اشتباها دسترسی خزنده‌ها را به نقشه سایت مسدود کرده باشید و با این خطا مواجه شوید. در این صورت باید فایل Robots.txt را اصلاح و امکان دسترسی را فراهم کنید.

موارد زیر خطاهایی هستند که در مورد سایت‌هایی با محتوای ویدئویی رخ می‌دهند:

خطای Missing thumbnail URL

این خطا در سایت‌هایی که محتوای ویدئویی دارند به وجود می‌آید. در این موارد احتمالا لینک نامعتبر یا آدرس اشتباهی وجود دارد.

خطای Missing Video Title

اگر عنوان ویدئوها داخل نقشه با تگ title مشخص نشده باشد با این خطا مواجه می‌شوید.

خطای Incorrect Sitemap index format: Nested Sitemap indexes

اگر از چند نقشه برای سایت استفاده کنید یا لینک نقشه را در همان فایل نقشه قرار داده باشید، ممکن است با این خطا مواجه شوید. در این حالت باید نقشه را دوباره به گوگل وبمستر معرفی کنید.

خطای Thumbnail too large

منظور از Thumbnail یا تصاویر بندانگشتی، تصاویری است که برای کمک به کاربران در تشخیص محتوای ویدئوها قرار داده می‌شود. اگر با چنین خطایی مواجه شدید سایز تصاویر را به ۱۶۰ در ۱۲۰ تغییر دهید.

خطای Thumbnail too small

اگر سایز تصاویر بندانگشتی بیش از حد کوچک باشد با این ارور مواجه می‌شوید. در این صورت باید سایز را به ۱۶۰ در ۱۲۰ تغییر دهید و دوباره آن‌ها را به گوگل وبمستر معرفی کنید.

خطای Video location and play page location are the same

صفحاتی که به ویدئو، فایل فلش یا بازی‌های آنلاین منتهی می‌شوند توسط گوگل تشخیص داده نمی‌شوند. برای شناسایی آن‌ها باید از تگ‌های مرتبط استفاده کنید در غیر این صورت با این خطا مواجه می‌شوید.

خطای  Video location URL appears to be a play page URL

اگر در یک صفحه چند مورد ویدئو داشته باشید و از تگ‌های عنوان به درستی استفاده نکرده باشید، با این خطا مواجه خواهید شد. در چنین شرایطی باید تگ‌های عنوان را اصلاح کنید.

از طریق بخش Sitemaps در سرچ کنسول می‌توانید نقشه سایت خود را ثبت کنید .در مورد بعضی از سایت‌ها بیش از یک نقشه لازم است. مثلا می‌توان یک نقشه جداگانه برای محتوای ویدئویی سایت ایجاد کرد.

همیشه تمام تلاش خود را برای ایجاد یک ساختار سایت بهینه و تهیه نقشه آن انجام می‌دهیم اما به هر حال ممکن است مشکلات و خطاهایی پیش بیاید. فهرست خطاها و روش رفع آن‌ها را در مقاله مطالعه بفرمایید.

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید تا امتیاز شما ثبت شود

میانگین امتیاز ها ۳.۳ / ۵. تعداد امتیاز ها: ۶

هیچ امتیازی ثبت نشده !

اشتراک گذاری:
زهرا هرمزی هستم. دانش‌آموخته زبان و ادبیات فارسی و پای‌بند به پاسداری و نگهداری از آن. بیش از سه سال است که با تولید محتوای متنی پیراسته و ارائه خدمات تخصصی سئو، در راستای رفع نیاز شرکت‌ها و مخاطبان تلاش می‌کنم.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *