راهنمای کامل بخش Mobile Usability در سرچ کنسول جدید

راهنمای کامل بخش Mobile Usability در گوگل سرچ کنسول جدید
۴.۸
(۴)


Mobile Usability در سرچ کنسول جدید یکی از بخش‌های مهم آن است که به بررسی قابلیت استفاده از سایت در تلفن‌های همراه می‌پردازد. سرچ کنسول جدید گوگل اولویت ایندکس صفحات را بر مبنای قابلیت استفاده در تلفن‌های همراه تنظیم کرده است. این مسئله با توجه به افزایش استفاده از گوشی‌های هوشمند قابل پیش‌بینی بود با این حال باعث شد بسیاری از سایت‌ها ناچار شوند ساختارهای خود را بهبود ببخشند. حالا این مسئله در سئو اهمیتی حیاتی پیدا کرده است.

در این مقاله به بررسی بخش Mobile Usability و نحوه کار با آن می‌پردازیم و ارورها یا خطاهایی را که ممکن است در این زمینه با آن‌ها مواجه شوید بررسی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید :   آموزش استفاده از بخش performance در سرچ کنسول جدید

 منظور از قابلیت استفاده در تلفن همراه چیست؟

منظور از قابلیت استفاده در تلفن همراه این است که محتوای سایت در موبایل به خوبی نمایش داده شود و کار با آن راحت باشد. این مسئله را نباید با طراحی اپلیکیشن موبایلی اشتباه بگیرید. برخی فکر می‌کنند اگر برای سایت‌شان یک اپلیکیشن اندروید و ios طراحی کنند، امتیاز این بخش را از سوی گوگل دریافت خواهند کرد. این طور نیست. داشتن اپلیکیشن موبایلی فایده‌های فراوانی دارد اما جای بهینه‌سازی ساختار سایت برای موبایل را نمی‌گیرد.

افزایش قابلیت استفاده در تلفن همراه، به کدنویسی منعطف و ساختار ریسپانسیو یا واکنش‌گرای سایت برمی‌گردد. در حقیقت باید سایت را به گونه‌ای طراحی کنید که خود را با موبایل، تبلت و دسکتاپ و هر دستگاه دیگری سازگار کند.

بخش Mobile Usability در سرچ کنسول جدید

بخش Mobile Usability در سرچ کنسول جدید

هنگامی که روی گزینه Mobile Usability در سرچ کنسول کلیک کنید با دو باکس مواجه می‌شوید. باکس اول نمودار خطاها و صفحات تاییدشده را نشان می‌دهد.

در قسمت Errors یا خطاها، می‌توانید تعداد و نمودار صفحاتی را که نمایش آن‌ها در موبایل با مشکل مواجه می‌شود مشاهده کنید. این نمودار تعداد خطاها، تعداد صفحات و تاریخ رخ دادن خطا را نشان می‌دهد.

با کلیک روی قسمت Valid تعداد و نمودار صفحاتی را می‌بینید که از نظر قابلیت استفاده در موبایل مشکلی نداشته‌اند و تایید شده‌اند. توجه داشته باشید که این عدد به معنای این نیست که صفحات دیگر رد شده‌اند و ایندکس نمی‌شوند. فرایند بررسی صفحات توسط گوگل زمان می‌برد. ممکن است تعدادی از صفحات هنوز بررسی نشده باشند. در قسمت سمت راست بالای صفحه می‌توانید تاریخ آخرین آپدیت اطلاعات را مشاهده کنید.

در باکس دوم و زیر عنوان Details می‌توانید جزئیات خطاهایی که در سایت رخ داده است برررسی کنید. در این قسمت خطاها فهرست شده‌اند و با کلیک روی هر یک از آن‌ها می‌توانید بررسی کنید که این خطا در چه صفحاتی رخ داده است. فهرست خطاها را در ادامه به صورت مفصل بررسی می‌کنیم.

بخش Details گزینه دیگری به نام Mobile Friendly Pages  دارد. برای این که بتوانید این بخش را ببینید باید در باکس بالایی روی گزینه Valid کلیک کرده باشید. در این بخش می‌توانید لینک‌هایی را که در گوگل موبایل ایندکس شده‌اند ببینید. در قسمت سمت راست بالای صفحه تاریخ آخرین به روز رسانی اطلاعات این گزارش ذکر شده است.

در این قسمت می‌توانید وضعیت یک صفحه را در لحظه چک کنید. کافی است روی یک لینک کلیک و سپس  گزینه  TEST LIVE PAGE  را انتخاب کنید. پس از چند دقیقه گوگل وضعیت فعلی صفحه را از لحاظ سازگاری با موبایل به شما نشان می‌دهد.

گاهی ممکن است در قسمت بالای صفحه با پیغام page loading issues مواجه شوید. این پیغام یعنی بعضی از فایل‌های سایت ممکن است در بارگذاری مشکل ایجاد کنند. این پیام بیشتر در مورد صفحاتی دیده می‌شود که شامل فایل‌های JS یا CSS باشند.

بیشتر بخوانید :   راهنمای کامل بخش Manual Action در سرچ کنسول جدید

خطاهای بخش Mobile Usability در سرچ کنسول جدید

خطاهای بخش Mobile Usability در سرچ کنسول جدید

در این قسمت به بررسی خطاهایی می‌پردازیم که ممکن است در زمینه قابلیت استفاده در تلفن همراه با آن مواجه شوید:

خطای Flash usage

این خطا در Mobile Usability در سرچ کنسول جدید به استفاده از فایل‌های فلش در صفحات اشاره دارد. بسیاری از مرورگرهای موبایل توانایی شناسایی صفحاتی را که بر اساس فلش طراحی شده‌ باشند، ندارند. بنابراین کاربران موبایل نمی‌توانند محتوای داخل فلش، انیمیشن و لینک‌هایی که در آن فایل وجود دارد را ببینند. به همین دلیل گوگل توصیه می‌کند برای نمایش انیمیشن و افکت‌های تصویری، به جای فلش از ابزارهای جدیدتر استفاده کنید.

 خطای Viewport not configured

سایز صفحه نمایش دستگاه‌های مختلف متفاوت است. به همین دلیل باید با استفاده از تگ Viewport به مرورگرها بفهمانید صفحات را برای هر دستگاه در چه اندازه‌ای نمایش دهند. اگر از تگ Viewport استفاده نکرده باشید با این خطا مواجه می‌شوید.

خطای  Fixed-width viewport

اگر برای طراحی صفحات از عرض یکسان و ثابت استفاده کرده باشید، با این خطا در بخش Mobile Usability در سرچ کنسول جدید مواجه می‌شوید. این خطا یعنی صفحه مورد نظر در تمامی پلتفرم‌ها با یک اندازه ثابت دیده می‌شود و واکنش‌گرا نیست. برای رفع این خطا باید از تگ Viewport استفاده و اندازه را برای هر دستگاه به صورت جداگانه مشخص کنید.

خطای Content not sized to viewport

اگر بازدیدکننده‌ها برای دیدن صفحات سایت شما مجبور باشند به صورت افقی اسکرول کنند، با این خطا مواجه می‌شوید. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که از اندازه‌های ثابت CSS استفاده کرده باشید یا سایز عکس‌ها بیش از حد بزرگ باشد.

برای رفع این مشکل باید اندازه صفحات را با تگ viewport به صورت نسبی تعیین کنید و سایز عکس‌ها را هم به اندازه‌ای کاهش دهید که کاربر بدون نیاز به اسکرول افقی به راحتی بتواند آن‌ها را ببیند.

خطای Small font size در Mobile Usability در سرچ کنسول جدید

پس از این که اندازه صفحات را برای دستگاه‌های مختلف بهینه کردید، باید به فونت متن‌ها نیز توجه کنید. کاربر باید بتواند مطالب سایت را بدون نیاز به زوم کردن بخواند. در غیر این صورت با این خطا مواجه می‌شوید.

خطای Touch elements too close

اگر لینک‌ها و منوهای صفحه سایت بیش از حد به هم نزدیک باشند و انگشت کاربر هنگام انتخاب یک گزینه به گزینه‌های دیگر هم برخورد کند، در بخش Mobile Usability در سرچ کنسول جدید با این خطا مواجه می‌شوید. برای رفع آن، باید منوها را با فاصله مناسب طراحی و تنظیم کنید که کاربران موبایل هم با آن راحت باشند.

خطای Interstitial usage

هنگامی که با موبایل به بعضی از سایت‌ها سر می‌زنیم، پنجره‌ای به صورت پاپ آپ باز می‌شود که کاربران را به استفاده از اپلیکیشن موبایلی دعوت می‌کند. از نظر گوگل این کار به یک تجربه کاربری ناخوشایند منجر می‌شود. در اکثر مواقع بستن این پنجره‌ها نیز دشوار است.

اگر با این مشکل مواجه شدید، ابتدا پاپ آپ را حذف کنید و سپس از روش‌های دیگری برای معرفی اپلیکیشن به کاربران استفاده کنید. روش‌هایی مانند استفاده از بنرهای مخصوص موبایل، بنرهای مخصوص مرورگر کروم یا معرفی مستقیم اپلیکیشن به گوگل و App indexing.

نکات پایانی

  • برطرف کردن همه خطاها ممکن نیست و گاهی اوقات نیازی هم به این کار وجود ندارد اما باید خطاها را تحت نظر داشته باشید، جزئیات آن‌ها را بررسی کنید و نسبت به اصلاح موارد مهم و تاثیرگذار اقدام کنید.
  • دقت داشته باشید که در قسمت Mobile Usability در سرچ کنسول جدید تنها می‌توانید ارورها را مشاهده کنید و امکان رفع آن‌ها را از این طریق نخواهید داشت. برای رفع خطاها باید مستقیما از طریق اصلاح کدها و تگ‌های سایت خود عمل کنید.

منظور از قابلیت استفاده در تلفن همراه این است که محتوای سایت در موبایل به خوبی نمایش داده شود و کار با آن راحت باشد. افزایش قابلیت استفاده در تلفن همراه، به کدنویسی منعطف و ساختار ریسپانسیو یا واکنش‌گرای سایت برمی‌گردد.

فهرست خطاهای موجود در این بخش را در مقاله مطالعه بفرمایید. با رفع این خطاها، وب سایت را برای کاربران موبایلی بهینه خواهید کرد و این مسئله تاثیر بسیاری در سئو سایت خواهد داشت.

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید تا امتیاز شما ثبت شود

میانگین امتیاز ها ۴.۸ / ۵. تعداد امتیاز ها: ۴

هیچ امتیازی ثبت نشده !

اشتراک گذاری:
زهرا هرمزی هستم. دانش‌آموخته زبان و ادبیات فارسی و پای‌بند به پاسداری و نگهداری از آن. بیش از سه سال است که با تولید محتوای متنی پیراسته و ارائه خدمات تخصصی سئو، در راستای رفع نیاز شرکت‌ها و مخاطبان تلاش می‌کنم.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *