راهنمای کامل گزارش AMP در سرچ کنسول جدید

راهنمای کامل گزارش AMP در سرچ کنسول جدید
۳
(۴)


در مقاله‌های قبلی اشاره کردیم که سیاست جدید گوگل، اهمیت بسیاری برای قابلیت استفاده در تلفن همراه قائل است. به همین دلیل در سرچ کنسول جدید گوگل بخشی به گزارش AMP اختصاص داده شده است.

یکی از راه‌هایی که با آن می‌توانیم تجربه کاربران موبایلی را خوشایندتر کنیم، استفاده از فریم ورک AMP است؛ محصولی از گوگل که چارچوبی برای کدنویسی با هدف بالا بردن سرعت سایت در تلفن‌های همراه فراهم می‌کند. اگر در طراحی سایت خود از این فریم ورک استفاده کرده باشید، می‌توانید گزارش AMP در سرچ کنسول جدید را ببینید. در این مقاله تمامی توضیحات لازم درباره این گزارش و خطاهای آن را بررسی می‌کنیم.

AMP چیست؟

AMP خلاصه Accelerate mobile pages و یکی از ابزارهای گوگل است که در اوایل سال ۲۰۱۶ معرفی شد. این پروژه یک فریم ورک متن باز است که تماما با تکنولوژی‌های موجود در وب ساخته شده است. این فریم ورک به طراحان کمک می‌کند صفحات HTML را با حجم کم طراحی کنند. کم بودن حجم سرعت لود صفحات را افزایش می‌دهد. در واقع AMP باعث بهبود عملکرد صفحات حاوی متن، تصویر، انیمیشن و ویدئو روی گوشی‌های موبایل می‌شود.

این ابزار به ویژه در مورد سایت‌هایی که محتوای زیاد دارند، مانند سایت‌های خبری، بسیار کمک‌کننده است و باعث می‌شود کاربران موبایل بتوانند به راحتی آن‌ها را بخوانند.

بیشتر بخوانید :   بررسی کامل بخش Sitemaps در سرچ کنسول جدید

در گزارش AMP چه چیزهایی می‌بینیم؟

در گزارش AMP در سرچ کنسول جدید چه چیزهایی می بینیم؟

در این گزارش اطلاعات کلی صفحات AMP سایت خود را مشاهده می‌کنید و متوجه می‌شوید چه خطاهایی مانع نمایش این صفحات در نتایج گوگل می‌شوند. دسته‌بندی بر اساس نوع مشکل انجام شده است. با کلیک روی هر گزینه می‌توانید صفحاتی را که تحت تاثیر این خطا هستند را ببینید و از جزئیات دیگری مانند نحوه رفع مشکل و اطلاع دادن به گوگل باخبر شوید.

برای دیدن نمودارهایی که تاثیر مشکلات و اصلاحیه‌ها را نشان می‌دهند روی گزینه status کلیک کنید. ممکن است در این صفحه تنها فهرستی از نمونه‌ها را مشاهده کنید. علت احتمالا این است که گوگل تنها هزار آدرس را در هر جدول نمایش می‌دهد یا این که بعضی از صفحات را نتوانسته است شناسایی کند.

در حالت ایده‌آل باید:

  • تعداد خطاهای گزارش AMP در سایت‌تان صفر باشد.
  • تعداد صفحات AMP در سرچ کنسول با تعداد کل صفحات AMP در سایت برابر باشد.

خطاهای گزارش AMP در سرچ کنسول

خطاهای گزارش AMP در سرچ کنسول جدید

ممکن است در گزارش AMP با خطاهایی مواجه شوید. این خطاها مانع نمایش صفحه در نتایج گوگل می‌شوند. در این بخش فهرست خطاها و معنای هر یک را بررسی می‌کنیم.

خطای Content mismatch: missing embedded video در گزارش AMP در سرچ کنسول جدید

با دیدن این خطا متوجه می‌شویم محتوای صفحه AMP با ورژن کانونیکال آن متفاوت است. این دو صفحه باید موضوع یکسانی داشته باشند و کاربران باید بتوانند در هر دو صفحه کارهای یکسانی انجام دهند.

در این حالت، ممکن است فایل robots.txt بخش‌هایی از یکی از صفحات را بلاک کرده باشد. از طریق ابزار URL inspection نسخه ایندکس‌شده صفحات را بررسی کنید تا معلوم شود بخش‌های بلاک شده‌ای دارند یا خیر.

برای رفع این خطا باید ابتدا مطمئن شوید AMP به صفحه درستی ارجاع می‌دهد و سپس بررسی کنید که محتوای هر دو صفحه یکسان باشد.

ممکن است صفحه کانونیکال ویدئویی داشته باشد که در AMP نشان داده نشود. اگر برای یک ویدئو دو آدرس داشته باشید با این خطا مواجه می‌شوید.

بیشتر بخوانید :   راهنمای کامل بخش Links در سرچ کنسول جدید گوگل

خطای Image size smaller than recommended size

اگر با این خطا مواجه شدید، متوجه می‌شوید که سایز عکس‌ها از حد استاندارد کوچکتر است. این مسئله ممکن است جلوی نمایش صفحه را در نتایج گوگل را بگیرد. برای جلوگیری از این ارور باید عکس‌ها را طبق دستورالعمل‌های گوگل تنظیم کنید.

خطای AMP page domain mismatch

این خطا یعنی دامنه صفحه AMP با صفحه کانونیکال متفاوت است.

خطای URL not found (404) در گزارش AMP در سرچ کنسول جدید

این مورد در گزارش AMP در سرچ کنسول جدید یعنی صفحه AMP مورد نظر پیدا نشد.

خطای Server error (5XX) در گزارش AMP در سرچ کنسول جدید

ارور نامشخصی از دسته خطاهای ۵۰۰ رخ داده است.

خطای Blocked by robots.txt در گزارش AMP در سرچ کنسول جدید

صفحه AMP توسط robots.txt بلاک شده است.

خطای Crawl issue در گزارش AMP در سرچ کنسول جدید

خطایی در کراول کردن صفحات پیش آمده است که باید از طریق ابزار URL inspection آن را بررسی کنید.

خطای Referenced AMP is not an AMP

صفحه کانونیکال به یک صفحه AMP لینک شده است اما آن صفحه در واقع AMP نیست.

خطای URL marked “noindex”

این مورد  یعنی صفحه AMP با فرمان noindex بلاک شده است.

خطای“Unavailable-after” date for this page has expired

این صفحه شامل متا تگ Unavailable-after می‌شود که تاریخ آن گذشته است و دیگر نباید اجرا شود.

خطای Canonical points to invalid URL

این خطا یعنی صفحه کانونیکال به صفحه نامعتبری ارجاع می‌دهد.

این روزها، سازگاری با موبایل، یکی از معیارهای مهم گوگل است و تاثیر بسیاری بر سئو و رتبه سایت می گذارد. چنان که مشاهده کردید، گزارش AMP در سرچ کنسول جدید برای وبمسترها اهمیت بسیاری دارد. آن‌ها باید عملکرد صفحات را تحت نظر داشته باشند و در صورت بروز مشکل آن را به سرعت رفع کنند تا صفحات سایت در نتایج گوگل به خوبی نمایش داده شود. با توجه به فهرست بالا، متوجه می‌شویم بیشتر خطاهایی که در این زمینه رخ می‌دهد مربوط به ناهمخوانی آدرس‌های کانونیکال با صفحات AMP یا استفاده نادرست از تگ‌ها و فرمان‌ها است. به همین دلیل لازم است در هنگام طراحی صفحات و تنظیم تگ‌ها، نهایت دقت را به کار ببرید.

در این گزارش متوجه می‌شوید چه خطاهایی مانع نمایش صفحات AMP در نتایج گوگل می‌شوند. دسته‌بندی بر اساس نوع مشکل انجام شده است. با کلیک روی هر گزینه می‌توانید صفحاتی را که تحت تاثیر این خطا هستند را ببینید و از جزئیات دیگری مانند نحوه رفع مشکل و اطلاع دادن به گوگل باخبر شوید.

فهرست خطاها را در مقاله مشاهده بفرمایید. بیشتر خطاهایی که در این زمینه رخ می‌دهد مربوط به ناهمخوانی آدرس‌های کانونیکال با صفحات AMP یا استفاده نادرست از تگ‌ها و فرمان‌ها است. به همین دلیل لازم است در هنگام طراحی صفحات و تنظیم تگ‌ها، نهایت دقت را به کار ببرید.

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید تا امتیاز شما ثبت شود

میانگین امتیاز ها ۳ / ۵. تعداد امتیاز ها: ۴

هیچ امتیازی ثبت نشده !

اشتراک گذاری:
زهرا هرمزی هستم. دانش‌آموخته زبان و ادبیات فارسی و پای‌بند به پاسداری و نگهداری از آن. بیش از سه سال است که با تولید محتوای متنی پیراسته و ارائه خدمات تخصصی سئو، در راستای رفع نیاز شرکت‌ها و مخاطبان تلاش می‌کنم.

دیدگاه ها

۲ دیدگاه ها

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *