هاست اشتراکی بهتر است یا سرور اختصاصی؟
هر کسی که قصد راهاندازی وب سایتی را داشته باشد با این سوال مواجه میشود: هاست بهتر است یا سرور؟ چه نوع هاست یا سروری را از کجا تهیه کنیم تا سایت عملکرد بهتری داشته باشد؟ معمولا هنگام طراحی سایت ، شرکت مورد نظر مشاوره لازم را در مورد تفاوت هاست و سرور ارائه میدهد اما اگر میخواهید خودتان با آگاهی کامل اقدام به انتخاب کنید، با من همراه باشید.
تفاوت هاست و سرور چیست؟
قبل از این که به بررسی تفاوت هاست و سرور بپردازیم باید هر یک را دقیق معنا کنیم:
سرور اختصاصی چیست؟
برای حضور در فضای اینترنت به یک سرور یا خدماتدهنده نیاز دارید. یک ابر رایانه که فضا و امکانات لازم برای حضور در اینترنت را برای رایانههای کوچکتر فراهم میکند. در واقع، چیزی که ما به عنوان اینترنت میشناسیم نتیجه ارتباط تعداد زیادی سرور و رایانه کوچک در سراسر جهان است.
مزایای سرور اختصاصی
- مهمترین تفاوت هاست و سرور این است که وقتی از سرور اختصاصی استفاده میکنید، تمامی منابع در اختیار خودتان خواهد بود. بنابراین میتوانید سرعت، پهنای باند، رم و حافظه و ترافیک بیشتری داشته باشید.
- مدیریت این سرور در اختیار شما است. هر نرمافزاری را که بخواهید میتوانید نصب کنید و امکانات نامحدودی برای شخصیسازی سیستم خواهید داشت.
- از آن جا که این سیستم در اختیار خودتان است و آن را با کسی شریک نیستید، با استفاده از سرور اختصاصی امنیت بیشتری نیز خواهید داشت.
معایب سرور اختصاصی
- استفاده از سرور اختصاصی هزینه بالایی خواهد داشت.
- برای مدیریت سرور اختصاصی باید دانش فنی کافی داشته باشید و دیگر شرکت پشتیبانی وجود ندارد که مشکلات را رفع کند.
- در سرور اختصاصی کارهایی مثل نصب و راهاندازی مجدد، نصب سیستم عامل و بک آپ گرفتن به عهده خودتان است.
هاست چیست؟
هاست، هاستینگ یا میزبانی وب به خدماتی اشاره دارد که فضای لازم برای حضور در اینترنت را در اختیار سایتهای مختلف قرار میدهد. یک حساب کاربری که به شما اجازه میدهد به میزان محدودی از حافظه، پردازنده، رم و پنهای باند استفاده کنید.
منظور از هاست همان سرور اشتراکی است. یعنی شرکتی که سرور را در اختیار دارد و فضای آن را در اختیار چندین سایت قرار میدهد. در واقع برای هر سایت فضای کاربری ایجاد میکند و اجازه میدهد به صورت اشتراکی از امکانات سرور استفاده کنند.
مزایای هاست
- اولین تفاوت هاست و سرور در سطح هزینه مطرح میشود. هاست پایینترین هزینه را در میان انواع خدمات میزبانی وب دارد.
- هاست برای وب سایتهایی که بودجه کمی دارند مناسبتر است. همچنین، پشتیبانی فنی، بک آپ گرفتن و تمامی مسائل تخصصی به عهده شرکت ارائهدهنده خدمات است و برای استفاده از آن لازم نیست دانش فنی داشته باشید.
معایب هاست
- اولین نکته در مورد تفاوت هاست و سرور مجازی این است که در هاست تمامی منابع به صورت اشتراکی تقسیم میشوند. بنابراین اگر یک یا چند مشترک ترافیک بالایی پیدا کنند و یا به هر صورت منابع را مصرف کنند، سایت شما دچار مشکل خواهد شد.
- اگر سرعت بارگذاری سایت برایتان اهمیت زیادی دارد، بهتر است استفاده از هاست اشتراکی را فراموش کنید.
- طبیعتا در یک فضای اشتراکی امنیت پایین خواهد آمد. اگر یکی از سایتهای مشترک دچار مشکل شود یا رخنه امنیتی در آن پدید بیاید، بقیه سایتها نیز در معرض خطر قرار میگیرند.
- اگر اطلاعات حساسی در سایتتان دارید، بهتر است از هاست اشتراکی استفاده نکنید.
- همان طور که اشاره کردم مدیریت هاست بر عهده شرکت ارائهدهنده خدمات است و شما نیازی به داشتن دانش فنی ندارید. این یعنی کنترلی هم روی سیستم مدیریت ندارید و نمیتوانید آن را شخصیسازی کنید.
سرور مجازی یا VPS چیست؟
سرور مجازی یا VPS را میتوان حد فاصل سرور اختصاصی و هاست در نظر گرفت. وقتی با سرور مجازی کار کنید، شرکت خدماتدهنده با استفاده از نرمافزارهای خاصی فضای سرور را به بخشهای کوچکتر تقسیم میکند و هر بخش را در اختیار یک وب سایت قرار میدهد. در این حالت، مدیریت سرور مجازی در اختیار خودتان است و میتوانید آن را تا حدودی شخصیسازی کنید. در ضمن، منابع و امکانات سختافزاری بیشتری در اختیارتان است و امنیت بیشتری هم دارید.
مزایای سرور مجازی یا VPS
- سرور مجازی نسبت به هاست کارایی و امکانات شخصیسازی بیشتری دارد.
- با استفاده از سرور مجازی دسترسی بیشتری به هارد و منابع سرور خواهید داشت.
- این سرورها قابلیت نصب سیستم عامل را دارند. مثلا یک کاربر میتواند با لینوکس کار کند و کاربر دیگر با ویندوز.
- سطح امنیت سرورهای مجازی بیشتر از هاست اشتراکی است.
معایب سرور مجازی یا VPS
- هزینه استفاده از این سرورها بیشتر از هاست اشتراکی است.
- سرور مجازی به لحاظ امنیتی متوسط محسوب میشود و به اندازه سرور اختصاصی امن نیست.
- در این نوع سرور، هنوز هم برای استفاده از منابع محدودیت دارید.
با این توضیحات تفاوت هاست و سرور مشخص شد. حال باید ببینیم کدام مورد گزینه مناسبتری است.
هاست اشتراکی بهتر است یا سرور؟
خب، باید بگویم این مسئله به وب سایت شما بستگی دارد و نمیتوان حکم قطعی داد. هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و برای نوع خاصی از سایتها مناسبتر هستند.
- اگر وب سایت کوچکی دارید که منابع زیادی مصرف نمیکند و ترافیک بالایی هم ندارد، استفاده از هاست اشتراکی به صرفهتر خواهد بود.
- اگر دانش فنی بالایی ندارید که بتوانید مشکلات و مسائل سرور را حل کنید، خرید اشتراک هاست گزینه بهتری است.
- اگر وب سایتی متوسط با بودجه متوسط و بیشتر از هزار کاربر در روز دارید، سرور مجازی برایتان مناسبتر است.
- اگر حد متوسطی از امکانات شخصیسازی را لازم دارید و بودجه کلان هم ندارید، سرور مجازی گزینه مناسبی خواهد بود.
- اگر سایتی بزرگ با ترافیک زیاد دارید، اگر به حافظه و رم زیاد نیاز دارید، اگر دادههای حساسی دارید که باید امن نگه داشته شوند، اگر سرعت بارگذاری سایت برایتان بسیار مهم است و البته اگر بودجه کافی دارید، سرور اختصاصی بهترین گزینه برای شما است.
سرور ایرانی بهتر است یا خارجی؟
اول از همه بگویم که سرور ایرانی و خارجی هر کدام خوب و بد دارند! با فرض این که دو سرور خوب ایرانی و خارجی را مقایسه میکنیم، اگر بخش عمده کاربران سایتتان در ایران هستند، بهتر است سرور ایرانی را انتخاب کنید.
- هر چه سرور به موقعیت بازدیدکنندگان نزدیکتر باشد، سرعت بارگذاری سایت بیشتر میشود. بنابراین با استفاده از سرور ایرانی میتوانید سرعت بارگذاری سایت را تا چند برابر افزایش دهید و همان طور که میدانید این سرعت نقش بسیاری در سئو و بهینه سازی سایت خواهد داشت.
- با استفاده از سرور ایرانی وابستگی مستقیم به نرخ ارز نخواهید داشت و تغییر قیمت در لحظه اتفاق نمیافتد.
- با استفاده از سرور ایرانی لازم نیست نگران تحریم و از بین رفتن اطلاعات سایتتان شوید.
- اگر سرور در کشوری باشد که قانون کپی رایت را رعایت میکند، در هنگام بارگذاری فایلها و نرمافزارها باید مسئله کپی رایت را رعایت کنید. در غیر این صورت ممکن است جریمه شوید.
هاست چیست؟
منظور از هاست همان سرور اشتراکی است. یعنی شرکتی که سرور را در اختیار دارد و فضای آن را در اختیار چندین سایت قرار میدهد. در واقع برای هر سایت فضای کاربری ایجاد میکند و اجازه میدهد به صورت اشتراکی از امکانات سرور استفاده کنند.
هاست بهتر است یا سرور؟
این مسئله به وب سایت شما بستگی دارد و نمیتوان حکم قطعی داد. هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و برای نوع خاصی از سایتها مناسبتر هستند. برای آگاهی از جزئیات بیشتر، مقاله را مطالعه بفرمایید.
ارسال پاسخ