سایت اختصاصی
در دنیای طراحی سایت اسامی و انواع متنوعی مطرح میشود. از طراحی سایت اختصاصی گرفته تا سایتهای وردپرسی و سایتهای آماده و … . تفاوت میان این انواع در ذهن بسیاری از کاربران سوال ایجاد میکند. در این مقاله به بررسی معنای طراحی سایت اختصاصی میپردازیم و تفاوت آن را با سایتهای آماده بیان خواهیم کرد.
سایت اختصاصی چیست؟
اولین نکته در مورد سایتهای اختصاصی این است که در طراحی آنها از سیستمهای مدیریت محتوای آماده، مانند وردپرس یا جوملا استفاده نمیشود. این سایتها از ابتدا با کدنویسی در محیط برنامههایی مانند PHP یا ASP.NET طراحی میشوند.
به این ترتیب روشن میشود که طراحی قالب اختصاصی ارتباطی با طراحی سایت اختصاصی ندارد. گاهی ممکن است شرکت سایت را بر پایه سیستم مدیریت محتوای آمادهای مانند وردپرس بسازد اما قالب یا پوسته ظاهری آن را اختصاصا برای شما طراحی کند. یعنی از قالبهای رایگان وردپرس یا قالبهایی که قبلا در شرکت طراحی شده بوده است، استفاده نکند.
مورد دیگری هم وجود دارد که در آن، شرکت با استفاده از زبانهای برنامهنویسی، کدهای نوع مشخصی از وب سایت را مینویسد. مثلا نمونهای از یک سایت فروشگاهی طراحی میکند و آن را به مشتریان مختلف میفروشد. در این حالت، کدهای سایت برای شرکت اختصاصی است و به یک مشتری خاص اختصاص ندارد. یعنی شرکتهای دیگر به کدهای این وبسایت دسترسی ندارند.
در حالت دیگر، شرکت یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی برای خود میسازد و تمامی سفارشها را در این محیط طراحی میکند. سیستمهای مدیریت محتوای عمومی مانند وردپرس ویژگیها و امکانات فراوانی دارند که بسیاری از آنها در بسیاری از موارد مورد استفاده قرار نمیگیرند. سیستمهای مدیریت محتوای اختصاصی این بخشهای اضافی را ندارند و به همین دلیل در آنها میتوان به سرعت به اطلاعات دیتابیس دسترسی پیدا کرد. از سوی دیگر به دلیل تسلط شرکت بر ارتباطات داخلی کدها، این سیستمها انعطافپذیری بالایی دارند.
اگر سایتهای آماده شرکتها امکانات مورد نظرتان را نداشته باشد، ایده جدیدی داشته باشید یا به هر دلیلی یک وبسایت با کدنویسی منحصر به فرد بخواهید، شرکت صفر تا صد سایت را اختصاصا برای شما طراحی میکند. در این صورت تمامی بخشهای سایت، از کدهای آن گرفته تا قالب و پوسته ظاهری تنها برای شما طراحی شده است و نمونه دیگری از آن وجود ندارد.
تفاوت طراحی سایت اختصاصی با سایتهای آماده
با مباحثی که مطرح شد احتمالا تا کنون تفاوت بین سایتهای اختصاصی و سایتهای آماده را درک کردهاید.
- سایتهای آماده بر اساس سیستمهای مدیریت محتوای جهانی مانند وردپرس، جوملا، دروپال و … نوشته میشوند. در این حالت شرکتها مجبور نیستند همه چیز را از صفر برنامهنویسی کنند و سرعت طراحی سایت بیشتر خواهد بود.
- در طراحی سایت اختصاصی، شرکتها با توجه به سبک و امکانات مد نظر خود، یک زبان برنامهنویسی را انتخاب میکنند و بر اساس آن، تمامی جزئیات سایت را طراحی میکنند.
- در طراحی سایت اختصاصی زمان و نیروی انسانی بیشتری صرف میشود. معمولا این نوع از طراحی زمانی به کار میرود که سایتهای آماده ویژگیهای مورد نظر کارفرما را نداشته باشند.
هزینه طراحی سایت اختصاصی
مانند تمامی انواع دیگر، هزینه طراحی سایت اختصاصی نیز به امکانات و ویژگیهای سایت بستگی دارد. طبیعتا هزینهای که برای این نوع سایتها باید بپردازید بیشتر از هزینه سایتهای آماده خواهد بود. برای داشتن یک سایت با طراحی اختصاصی باید هزینهای دو برابر سایتهای دیگر در نظر بگیرید.
نکات پایانی
در نظر داشته باشید که طراحی سایت اختصاصی برای هر کسبوکاری مناسب نیست. در بعضی از موارد اگر از سایتها و قالبهای آماده استفاده کنید، تمامی انتظاراتی که از یک سایت دارید برآورده خواهد شد. تنها در صورتی که سایتها و قالبهای آماده پاسخگوی نیازهایتان نبودند، نسبت به طراحی سایت حرفهای اقدام کنید. برای طراحی این گونه سایتها یک تیم متخصص لازم است. یکی از شرکتهای فعال در این زمینه گروه تخصصی وبنا است که میتواند سایتها را به بهترین شکل و بر طبق خواستههای شما طراحی کند.
تفاوت cms اختصاصی با cms آماده چیست؟
در طراحی سایت اختصاصی، تمامی جزئیات سایت به صورت اختصاصی طراحی میشود و در نتیجه، زمان و نیروی انسانی بیشتری صرف میشود. معمولا این نوع از طراحی زمانی به کار میرود که سایتهای آماده ویژگیهای مورد نظر کارفرما را نداشته باشند.
هزینه طراحی سایت اختصاصی چقدر است؟
هزینه طراحی سایت اختصاصی به امکانات و ویژگیهای سایت بستگی دارد. هزینهای که برای این نوع سایتها باید بپردازید قطعا بیشتر از هزینه سایتهای آماده خواهد بود. برای داشتن یک سایت با طراحی اختصاصی هزینهای دو برابر سایتهای دیگر در نظر بگیرید.
دیدگاه ها
یک دیدگاه
بسیار عالی…مطلب خیلی مفیدی بود. از قلم شما کاملا واضح است که زبان و ادبیات فارسی را به خوبی درک کردید و در استفاده از آن تبهر دارید.