تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی
تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی و مزیت هر یک نسبت به دیگری، مسئلهای است که ذهن بسیاری از کاربران را درگیر کرده است. اگر شما نیز تا به حال تصمیم به طراحی سایت گرفته باشید، حتما با این انتخاب مواجه شدهاید.
چه در تحقیقات شخصی و چه در جلسات مشاوره با شرکتهای طراحی سایت، همواره این دو گزینه مطرح میشوند. در این مقاله ویژگیها و مزایای هر یک از این دو نوع را بررسی میکنیم. در پایان و با اطلاعاتی که به دست میآورید میتوانید شخصا تصمیم بگیرید که کدام گزینه برای کسبوکارتان بهتر است.
تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی چیست؟
برای دانستن تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی ابتدا باید تعریف هر یک را دقیقا بیان کنیم. پس از روشن شدن معنای هر یک از این عناوین، میتوانیم ویژگیهای آن ها را درک کنیم.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک نرمافزار متن باز یا منبع باز (open source) آنلاین است که کاربران میتوانند با استفاده از آن وب سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن بسازند. وردپرس در دسته سیستمهای مدیریت محتوا (cms) قرار میگیرد و محبوبترین آنها است. برای مدیریت، درج مطالب یا حذف آنها و موارد دیگر به یک سیستم مدیریت محتوا نیاز داریم. سازندگان وردپرس این سیستم را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دادهاند.
بسیاری از کدها و امکانات لازم به صورت پیشفرض در وردپرس قرار داده شدهاند و همین امر سرعت ساخت سایت را بسیار بالا میبرد. دیگر نیازی به کدنویسی مجدد برای کارهای تکراری نیست. چنان که اشاره کردیم وردپرس یک نرمافزار منبع باز است. این یعنی کارشناسان بسیاری در سراسر جهان روی آن کار میکنند و به همین دلیل هر روز کیفیت و امکانات بیشتری به آن اضافه میشود.
سطح امنیتی وردپرس نیز روز به روز بهتر میشود. با به روز رسانی و استفاده از نسخههای جدید و البته رعایت نکات مهم در حفاظت از سایت، میتوانید از بابت امنیت وبسایت وردپرسی خود آسودهخاطر باشید.
قالبها و پلاگینهای مختلفی برای وردپرس طراحی شده است که بعضی از آنها رایگان هستند و برای بعضی نیز باید هزینهای پرداخت شود. به صورت کلی موارد زیر را میتوان از جمله مهمترین مزایای طراحی سایت با وردپرس دانست:
- سرعت بالا در طراحی سایت
- هزینه کمتر
- کاربری آسان
- سازگاری با موتورهای جستوجو
- قالبهای متعدد و تنوع گرافیکی
- امنیت بالا
- و …
سایت اختصاصی چیست؟
منظور از سایت اختصاصی سایتی است که توسط یک برنامهنویس یا یک شرکت، منحصرا برای یک سفارشدهنده خاص طراحی شده باشد. شرکتها از زبانهای برنامهنویسی مختلفی برای طراحی سایت استفاده میکنند، زبانهایی مانند php، asp.net، جاوا اسکریپت و … .
در مورد مفهوم سایت اختصاصی توضیح بیشتری لازم است. گاهی اوقات شرکتها نمونههایی از انواع وب سایت طراحی میکنند؛ مثلا وب سایت فروشگاهی، وب سایت خبری، وب سایت شرکتی و … . این سایتها را با استفاده از زبانهای برنامهنویسی طراحی میکنند و کد سایتها تنها در اختیار شرکت تولیدکننده است.
حال وقتی یک مشتری برای سفارش یک وب سایت فروشگاهی به آنها مراجعه میکند، همان نمونه را در اختیار او قرار میدهند و در صورت لزوم بعضی از موارد را از قبیل رنگ و طرح گرافیکی و … تغییر میدهند. در این حالت کد سایت برای شرکت اختصاصی است نه برای مشتری. یعنی هیچ شرکت دیگری این کد را در اختیار ندارد.
بعضی از شرکتها نیز به دلایل مختلف، اقدام به طراحی یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی میکنند. یعنی به جای استفاده از سیستمهایی مانند وردپرس سیستم مدیریت محتوای خود را طراحی میکنند. این سیستمها البته سادهتر از وردپرس هستند و امکانات گسترده آن را ندارند و به همین دلیل سبکتر و کاربردیتر هستند.
بسیاری از امکانات موجود در وردپرس برای بسیاری از کاربران بدون استفاده خواهد بود و cms اختصاصی این بخشهای اضافی را ندارند. یعنی در بعضی از موارد تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی شما تفاوت میان سیستم مدیریت محتوای اختصاصی یا عمومی است.
در موارد دیگر ساختار سایت از ابتدا تا انتها، از کدها تا گرافیک و قالب، منحصر به فرد است و برای یک مشتری خاص طراحی میشود. در مورد مزایای وب سایت اختصاصی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شخصیسازی گسترده و وسیع
- امکان افزودن ویژگیهای خاصی که در سیستمهای آمادهای مانند وردپرس وجود ندارد.
- گرافیک منحصر به فرد
- و … .
تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی: کدام نوع بهتر است؟
برای پاسخ دادن به این سوال باید سه فاکتور را در نظر بگیرید:
- نیاز: باید ببینید میخواهید سایتتان چه نیازهایی را برطرف کند. توقعاتی را که از وب سایت خود دارید کامل و دقیق فهرست کنید.
- بودجه: با بررسی دقیق بودجهای را که در نظر دارید برای طراحی سایت اختصاص دهید مشخص کنید. در نهایت به آینده کسبوکار خود فکر کنید.
- آینده: تا چه حد قصد دارید آن را گسترش بدهید؟ تعداد کاربران سایت حدودا چقدر خواهد بود؟ سایتی که طراحی میشود باید پاسخگوی نیازهای آینده شما نیز باشد یا امکان ارتقا برای آن در نظر گرفته شده باشد.
به صورت کلی میتوان گفت در موارد زیر طراحی سایت اختصاصی گزینه بهتری است:
- ارگانها و سازمانهای بزرگی که نیازهای خاص و به همین دلیل سیستم خاصی نیز دارند.
- شرکتها یا افرادی که سایت اینترنتی، اساس و ساختار کسبوکارشان را تشکیل میدهد.
- سازمانها، شرکتها یا فروشگاههایی که حجم کاربران سایت آنها بسیار بالا خواهد بود.
- افراد یا سازمانهایی که ایدههای خاصی دارند (مثلا استارتاپها) و هنوز سیستمی مطابق با آن ایدهها طراحی نشده است.
- افراد یا سازمانهایی که بودجه و زمان کافی برای طراحی سایت اختصاصی دارند.
در موارد زیر نیز طراحی سایت با وردپرس بهتر است:
- افراد و شرکتهایی که ساختار و اساس کسبوکارشان بر وب سایت تکیه ندارد.
- افراد و شرکتهایی که ویژگیهای خاص نیاز ندارند و امکانات وردپرس برایشان کافی است.
- افراد و شرکتهایی که زمان و بودجه کافی برای طراحی سایت اختصاصی ندارند.
در پایان میتوان گفت مهمترین تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی در نیازهایی است که برآورده میکنند. اگر ایده و نیازهای خاصی دارید که در وردپرس پیشبینی نشده است و اگر سایتتان کاربران بسیار زیادی خواهد داشت، بهتر است برای طراحی سایت اختصاصی اقدام کنید در غیر این صورت وردپرس گزینه مناسب شما خواهد بود؛ گزینهای با سرعت و امنیت بالا که هزینههای کمتری در پی دارد.
سایت اختصاصی چیست؟
منظور از سایت اختصاصی سایتی است که توسط یک برنامهنویس یا یک شرکت، منحصرا برای یک سفارشدهنده خاص طراحی شده باشد و در آن از سیستمهای مدیریت محتوای آماده استفاده نشود.
طراحی سایت به صورت اختصاصی بهتر است یا با وردپرس؟
این مسئله بستگی به نیازهای کسبوکار شما دارد. به صورت کلی میتوان گفت طراحی سایت اختصاصی برای سازمانهای بزرگ با بودجههای بیشتر و مشاغلی که نیاز به طراحی ویژه دارند مناسبتر است.
ارسال پاسخ