فریم ورک های طراحی وبسایت

فریم ورک های طراحی وبسایت
۳.۷
(۳)

اگر با دنیای برنامه‌نویسی وب آشنایی مختصری داشته باشید، حتما تا کنون نام فریم ورک های طراحی وبسایت به گوشتان خورده است. فریم ورک  Framework ابزاری است که در برنامه‌نویسی به صورت کلی و به ویژه در برنامه‌نویسی وب و طراحی سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله به بررسی معنی و مفهوم این اصطلاح می‌پردازیم، انواع آن را معرفی می کنیم و مزایای استفاده از آن را مورد توجه قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید :   انواع سیستم های مدیریت محتوا

فریم ورک چیست؟

فریم ورک در لغت به معنای چارچوب است. کارشناسان نرم‌افزار در هنگام نوشتن برنامه‌های مختلف متوجه شدند که بسیاری از کارها در این برنامه‌ها تکرار می‌شود. به همین دلیل به فکر افتادند قالبی طراحی کنند که با استفاده از آن نیازی به بازنویسی کدهای تکراری و مشترک نباشد. به این ترتیب فریم ورک های طراحی وبسایت به وجود آمدند. با این توضیحات به یک تعریف دقیق می‌رسیم:

فریم ورکها مجموعهای از چارچوبها و ساختارها هستند که توسط بهترین برنامهنویسان جهان به صورت مجموعهای از کدها و ابزارهای پیشساخته ارائه میشوند. هدف این چارچوبها بالا بردن سرعت برنامهنویسی و پرهیز از دوبارهنویسی کدها است.

تصور کنید قصد طراحی وبسایت را دارید. بسیاری از کارهایی که باید انجام دهید با طراحی سایت‌های دیگر مشترک است. بخش‌های فرم ورود، گالری تصاویر، داشبورد، پایگاه داده و … در تمامی سایت‌ها وجود دارند. اگر از یک فریم ورک مناسب استفاده کنید دیگر لازم نیست فرایند طراحی این بخش‌ها را برای هر سایت تکرار کنید. فریم ورک همه این بخش‌ها را پوشش می‌دهد. به اصطلاح دیگر لازم نیست چرخ را دوباره اختراع کنید!

مزایای استفاده از فریم ورک های طراحی وبسایت در برنامه‌نویسی

مزایای استفاده از فریم ورک های طراحی سایت در برنامه‌نویسی

با توجه به توضیحات بالا، مزایای استفاده از فریم ورک تا حدود زیادی روشن شد. اکنون می‌توانیم بگوییم بزرگترین مزیت استفاده از فریم ورک‌ها، بالا بردن سرعت برنامه‌نویسی است. اما این ابزارها مزایای دیگری نیز دارند:

  • در فریم ورک های طراحی وبسایت امکانات بسیاری به صورت پیش‌فرض قرار داده شده است و شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. به این ترتیب علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، دقت برنامه‌نویسی نیز افزایش می‌یابد.
  • با استفاده از فریم ورک‌ها کدهای مرتب و منظم و خواناتری خواهید داشت.
  • فریم ورک‌ها اجازه استفاده مجدد از کدها یا به اصطلاح reuse کردن آن‌ها را می‌دهند.
  • با استفاده از فریم ورک‌ها دیگر لازم نیست زمانی را صرف کارهای تکراری کنید و می‌توانید روی بخش‌های مهم‌تر پروژه متمرکز شوید.
  • استفاده از فریم ورک های طراحی سایت یا طراحی نرم‌افزار باعث می‌شود زمان کمتری صرف کنید و این مسئله به کاهش هزینه‌های اتمام کار منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید :   بهترین شرکت طراحی سایت

بهترین فریم ورک های طراحی وبسایت

فریم ورک های طراحی سایت انواع مختلفی دارند که با توجه به زبان و محیط برنامه‌نویسی خود آن‌ها را انتخاب می‌کنید. در ادامه به بعضی از بهترین فریم ورک های طراحی سایت اشاره می‌کنیم:

لاراول Laravel

لاراول یکی از فریم ورک های طراحی سایت پیشرفته در زبان برنامه‌نویسی php است. لاراول بهترین روش‌های برنامه‌نویسی را ترکیب کرده است و با ایجاد فرایندها و ساختار منحصر به فرد، به محبوب‌ترین فریم ورک php تبدیل شده است. این فریم ورک بسیار توسعه‌پذیر است می‌توان از آن در طراحی سایت‌های کوچک و بزرگ استفاده کرد. به علاوه لاراول تمامی امکانات سئو را به صورت ویژگی‌های پیش‌فرض در اختیار طراحان قرار می‌دهد.

سیمفونی Symphony

سیمفونی را انقلابی در برنامه‌نویسی php دانسته‌اند. بسیاری از کتابخانه‌های این فریم ورک در در نرم‌افزارهای بزرگی مانند دروپال و حتی فریم ورک‌های دیگر مانند لاراول استفاده می‌شوند. سمفونی روش‌های جدیدی در برنامه‌نویسی ایجاد کرد و توسعه‌پذیری را در ابعاد جدیدی به برنامه‌نویسان وب نشان داد. سیمفونی یک فریم ورک امن و سریع است که به عنوان استاندارد غیر رسمی برنامه‌نویسی php شناخته می‌شود.

جانگو Django

جانگو را می‌توان محبوب‌ترین فریم ورک زبان برنامه‌نویی پایتون دانست. در حقیقت بسیاری از افراد به دنبال یادگیری این زبان می‌روند تا بتوانند از جانگو استفاده کنند. کاربری آسان، آینده‌نگری، پکیج‌ها و امکانات مختلف و بسیاری مزایای دیگر باعث شده است بسیاری از برنامه‌نویسان وب از آن استفاده کنند و سرعت و کیفیت طراحی‌های خود را بالا ببرند.

انگولار Angular

انگولار یکی از فریم ورک های طراحی سایت در زبان جاوا اسکریپت است که در سال ۲۰۰۹ تولید شد و اکنون گوگل توسعه آن را به عهده گرفته است. انگولار برای طراحی وب‌اپلیکیشن‌ها و سایت‌های اطلاعاتی بسیار مناسب است؛ سایت‌هایی که اطلاعات را بر اساس نیاز کاربر نمایش می‌دهند.

بیشتر بخوانید :   سایت حرفه ای

چگونه فریم ورک مناسب انتخاب کنیم؟

چنان که دیدید، هر زبان برنامه‌نویسی فریم ورک‌ های مربوط به خود را دارد. از هر زبان برنامه‌نویسی که استفاده می‌کنید، چندین گزینه به عنوان فریم ورک پیش روی شما خواهد بود. آن‌ها خصوصیات مشترکی دارند اما هر یک نقطه قوت خاصی نیز دارد. با توجه به برنامه‌ای که می‌خواهید بنویسید یا نوع سایتی که قصد طراحی آن را دارید، فریم ورک متناسب را انتخاب خواهید کرد.

بهترین کار این است که قبل از شروع کد نویسی در مورد فریم ورک‌های مختلف و قابلیت‌های آن‌ها تحقیق کنید و گزینه‌ای را انتخاب کنید که امکانات متناسب‌تری را در اختیارتان می‌گذارد.

جمعبندی

فریم ورک های طراحی وبسایت ابزارهایی هستند که توسط توسعه‌دهندگان و برای توسعه‌دهندگان ساخته شده‌اند. این ابزارها فرایندهای تکراری برنامه‌نویسی و طراحی سایت را بررسی کرده‌اند و موارد تکرارشونده را در قالب کدهای پیش‌ساخته در اختیار برنامه‌نویسان قرار داده‌اند. به این ترتیب سرعت و دقت در برنامه‌نویسی بالا می‌رود، هزینه‌های طراحی سایت کاهش می‌یابند و کدها نظم و ترتیب بیشتری پیدا می‌کنند.

مهمترین مزیت استفاده از فریم ورک‌ها، بالا بردن سرعت طراحی سایت است. همچنین در این ابزارها امکانات بسیاری به صورت پیش‌فرض قرار داده شده است. به این ترتیب علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، دقت برنامه‌نویسی نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به محیط و زبان برنامه‌نویسی که انتخاب می‌کنید، فریم ورک مناسب نیز متفاوت خواهد بود. بعضی از انواع مشهور این فریم ورک‌ها عبارتند از: لاراول، سیمفونی، جانگو، انگولار و ... .

به این مطلب امتیاز دهید

روی ستاره ها کلیک کنید تا امتیاز شما ثبت شود

میانگین امتیاز ها ۳.۷ / ۵. تعداد امتیاز ها: ۳

هیچ امتیازی ثبت نشده !

اشتراک گذاری:
زهرا هرمزی هستم. دانش‌آموخته زبان و ادبیات فارسی و پای‌بند به پاسداری و نگهداری از آن. بیش از سه سال است که با تولید محتوای متنی پیراسته و ارائه خدمات تخصصی سئو، در راستای رفع نیاز شرکت‌ها و مخاطبان تلاش می‌کنم.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *